Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novozvolený brazílsky prezident prisľúbil boj proti rasizmu a diskriminácii

.tasr .svet

Novozvolený brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva prisľúbil počas svojho prejavu v meste Sao Paulo po vyhlásení výsledkov nedeľného hlasovania vytrvalý boj proti rasizmu, predsudkom a diskriminácii.​

Novozvolený brazílsky prezident prisľúbil boj proti rasizmu a diskriminácii SITA/AP Photo/Victor R. Caivano, File

apeloval tak na rovnaké práva a možnosti pre všetkých obyvateľov Brazílie - belochov, černochov aj pôvodné kmene. TASR správu prevzala z denníka The Guardian. Da Silva vyzval podľa agentúry AFP na mier a jednotu v hlboko rozdelenej krajine. Konštatoval, že nie je v nikoho záujme žiť v permanentnom vojnovom stave.

„Dnes svetu hovoríme, že Brazília je späť,“ zdôraznil s tým, že táto latinskoamerická krajina už viac nie je medzinárodným vyvrheľom. Je pripravená zaujať svoje miesto v boji proti klimatickej kríze, najmä čo sa týka ochrany Amazónie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite