Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko nesmie využiť falošné zámienky na eskaláciu na Ukrajine, uviedol Stoltenberg

.tasr .svet

Rusko „​nesmie používať falošné zámienky na ďalšiu eskaláciu“​ situácie v ukrajinskom konflikte, uviedol generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Jens Stoltenberg. TASR prevzala správu z agentúry DPA, ktorá o tom informovala v stredu.

Rusko nesmie využiť falošné zámienky na eskaláciu na Ukrajine, uviedol Stoltenberg AP Photo/Olivier Matthys

„rusko teraz nepravdivo tvrdí, že Ukrajina sa pripravuje na použitie rádioaktívnej 'špinavej bomby' na svojom vlastnom území,“ podotkol šéf NATO na palube americkej lietadlovej lode USS George HW Bush, na ktorej bol hosťom.

Ako dodal, spojenci NATO odmietajú toto transparentne falošné tvrdenie. „Rusko často obviňuje ostatných z toho, čo sa samo chystá urobiť. Už sme tento model videli. Od Sýrie po Ukrajinu,“ podotkol Stoltenberg.

„Svet sa pozorne pozerá,“ poznamenal.

Moskva nedávno vyhlásila, že Ukrajina v rámci úsilia diskreditovať Rusko plánuje odpáliť rádioaktívnu „špinavú bombu“.

Americká lietadlová loď USS George HW Bush v súčasnosti vedie cvičenie NATO s názvom Neptune Strike 2022, uviedla Aliancia. Do cvičenia je zapojených viac než 80 lietadiel, 14 lodí a zhruba 6000 vojakov z NATO i z partnerských krajín. Podľa Stoltenberga je cvičenie skúškou pre pripravenosť Aliancie „odstrašovať a brániť sa v celej euroatlantickej oblasti“

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. .

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite