Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Nórsku zadržali dvoch Rusov, ktorí si fotografovali vojenské objekty

.sita .svet

V ostatných týždňoch bolo v Nórsku zadržaných niekoľko ruských občanov vrátane štyroch ruských štátnych príslušníkov, troch mužov a jednej ženy, ktorých videli fotografovať v centrálnej časti Nórska objekty, na ktoré sa vzťahuje zákaz fotografovania.

V Nórsku zadržali dvoch Rusov, ktorí si fotografovali vojenské objekty wikipedia/Chmee2 Bjerkvik

nórska polícia v pondelok zadržala ďalších dvoch Rusov pre podozrenie z fotografovania vojenského zariadenia v severnom Nórsku. Prokurátor Steffen Ravnasen pre nórsku televíziu NRK povedal, že ruskí občania - muž a žena vo veku 30 rokov - boli zatknutí v sobotu neďaleko Bjerkviku, kde sa nachádza vojenský objekt a kasárne nórskych ozbrojených síl. Nórsko je členom Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO).

Ravnasen uviedol, že dvojica, ktorá bola v aute s ruskými poznávacími značkami, je podozrivá z nelegálneho fotografovania. Prípad odovzdali nórskej bezpečnostnej agentúre PST, ktorá sa zaoberá podobnými prípadmi Rusov, ktorí údajne nelegálne fotografovali alebo lietali s dronmi.

V ostatných týždňoch bolo v Nórsku zadržaných niekoľko ruských občanov vrátane štyroch ruských štátnych príslušníkov, troch mužov a jednej ženy, ktorých videli fotografovať v centrálnej časti Nórska objekty, na ktoré sa vzťahuje zákaz fotografovania. Odvtedy ich prepustili.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite