Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boris Johnson nebude znova kandidovať za predsedu konzervatívcov a premiéra

.sita .svet

Niekdajší premiér v nedeľu oznámil, že má dostatočnú podporu medzi konzervatívnymi poslancami, ale uchádzať sa o post by „nebola správna vec“.

Boris Johnson nebude znova kandidovať za predsedu konzervatívcov a premiéra Gareth Fuller/PA via AP

bývalý britský premiér Boris Johnson nebude znova kandidovať za lídra Konzervatívnej strany a predsedu vlády. V nedeľu oznámil, že má dostatočnú podporu medzi konzervatívnymi poslancami a je „veľmi dobrá šanca“, že by sa na Downing Street v piatok vrátil, ale uchádzať sa o post by „nebola správna vec“. Podľa neho je potrebné mať v „Parlamente zjednotenú stranu“. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Boj o predsedníctvo Konzervatívnej strany podnietila štvrtková rezignácia Liz Truss po 45 dňoch v úrade. Nominácie sa uzatvárajú v pondelok. Z oficiálne kandidujúcich konzervatívcov má podľa štatistík BBC niekdajší minister financií RIshi Sunak verejnú podporu 155 poslancov a šéfka Dolnej snemovne britského parlamentu Penny Mordaunt má 25. Je možné, že by Sunak mohol získať dostatočnú podporu na to, aby sa stal premiérom už v pondelok. Ak nie, po hlasovaní by mal byť šéf konzervatívcov a predseda vlády známy do konca týždňa.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite