Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Globsec otvára svoju kanceláriu so zastúpením v Kyjeve

.redakcia .svet

Organizácia GLOBSEC, jeden z najväčších think-thankov v strednej a východnej Európe, otvára svoje zastúpenie v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev.

Globsec otvára svoju kanceláriu so zastúpením v Kyjeve SITA/AP Photo/Jon Gambrell

„vítam otvorenie kancelárie GLOBSEC v Kyjeve,“ vyhlásil Dmytro Kuleba, minister zahraničných vecí Ukrajiny. „Predstavuje to životne dôležité gesto a prispieva k upevňovaniu demokracie, bezpečnosti, prosperity či udržateľnosti v Európe a na celom svete, čo nie je možné bez víťazstva Ukrajiny nad ruským agresorom,“ povedal Kuleba. 

Robert Vass, zakladateľ a prezident GLOBSEC-u, hovorí, že organizácia stála bok po boku s Kyjevom v jeho boji proti bezprecedentnej vojne Vladimíra Putina a ubezpečil, že GLOBSEC zostane na Ukrajine dlhodobo. 

„Táto vojna je rozhodujúcim momentom pre Európu, pretože o budúcnosti západu sa práve rozhoduje vo východnej Európe. Misia GLOBSEC-u nebola nikdy dôležitejšia ako teraz. Som preto rád, že GLOBSEC je prvým think-tankom, ktorý otvoril zastúpenie na Ukrajine od ruskej invázie 24. februára.

„Otvorením nášho zastúpenia v Kyjeve demonštrujeme solidaritu s ukrajinským ľudom a jej vládou. Naše aktivity budú smerovať najmä na pomoc Ukrajine v núdzi, s Kyjevom budeme prepájať ostatné demokratické organizácie či vlády,“ povedal Róbert Vass. 

GLOBSEC svoje aktivity na Ukrajine rozširuje už dlhodobo. Otvorenie kancelárie v Kyjeve prichádza po spustení programu GLOBSEC pre Ukrajinu a východnú Európu, zameraného na poskytovanie analýz a praktických odporúčaní týkajúcich sa rekonštrukcie Ukrajiny a jej európskej budúcnosti. 

GLOBSEC od 24. februára vybudoval na Ukrajine v rámci tohto programu silný tím ukrajinských expertov, medzi ktorých patrí napríklad: Pavlo Sheremeta, Yaroslav Zhalilo, Andrii Chubyk, Hennadiy Maksak, Iryna Kosse, Iuliia Osmolovska, Roman Vlasenko, Vasyk Povoroznyk, či Zoriana Mishchuk. 

GLOBSEC je medzinárodný think-tank so sídlom v nimi Bratislave, ktorý sa zaviazal zvyšovať bezpečnosť, prosperitu a udržateľnosť v Európe a na celom svete. Je to nezávislá, nestranícka, mimovládna organizácia, ktorej poslaním je ovplyvňovať budúcnosť vytváraním nových nápadov a riešení pre lepší a bezpečnejší svet. K tomuto cieľu prispieva každoročné GLOBSEC Bratislava Forum, jedna z popredných svetových bezpečnostných konferencií na svete. GLOBSEC tiež organizuje každoročný GLOBSEC Tatra Summit, konferenciu, ktorá poskytuje odborníkom príležitosť na diskusie o budúcnosti Európy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite