Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moskva minula na pondelňajšie bombardovanie 400 až 700 miliónov dolárov

.sita .svet

Masové ostreľovanie celého ukrajinského územia v priebehu pondelka stálo ruských okupantov asi 400 až 700 miliónov dolárov. Informovala o tom ukrajinská verzia magazínu Forbes.

Moskva minula na pondelňajšie bombardovanie 400 až 700 miliónov dolárov SITA/AP Photo/Roman Hrytsyna, File

rusko odpálilo najmenej 84 striel s plochou dráhou letu a nasadilo minimálne 24 bezpilotných lietadiel. Ukrajinskej armáde sa podarilo zostreliť viac ako polovicu z nich - 43 rakiet a 13 dronov.

Široký rozsah ruských nákladov je spôsobený skutočnosťou, že presný počet rakiet každého typu nebolo možné bezprostredne určiť. Odhad 400 až 700 miliónov dolárov naznačuje, že Rusi väčšinou použili drahé a vysoko presné strely X-101 a strely s taktickým dosahom (S-300, Tornado-S), pričom tie zvyšné a lacnejšie, ktoré použili, mali akurát preťažiť ukrajinskú protivzdušnú obranu.

Náklady na najdrahšiu raketu X-101 sú približne 13 miliónov dolárov. Jedna raketa Kalibr stojí zhruba 6,5 milióna a náklady na jeden Iskander sú zhruba tri milióny dolárov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite