Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Príčinou výpadku železničných spojení na severe Nemecka bola sabotáž

.tasr .svet

Príčinou technickej poruchy, ktorá v sobotu ráno spôsobila niekoľkohodinový výpadok železničných spojení na severe Nemecka, bola sabotáž. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webovej stránky denníka Süddeutsche Zeitung, ktoré sa odvolávajú na železničnú spoločnosť Deutsche Bahn (DB).

Príčinou výpadku železničných spojení na severe Nemecka bola sabotáž SITA/AP Photo/Michael Probst

deutsche Bahn v sobotu ráno oznámila, že pre technické problémy s rádiovým spojením bola úplne pozastavená diaľková železničná doprava na severe krajiny. Zasiahnuté boli spolkové krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, Dolné Sasko, Hamburg a Brémy.

Príčinou bolo narušenie rádiovej siete, ktorá sa okrem iného používa na komunikáciu medzi riadiacimi strediskami a diaľkovými vlakmi. Ide o dôležitý systém, ktorý podlieha zvláštnej ochrane, píše Süddeutsche Zeitung. Doprava na železničných tratiach na severe Nemecka bola neskôr obnovená. Úrady podľa DPA začali v súvislosti so sabotážou vyšetrovanie.

Sobotňajší výpadok čiastočne zasiahol aj regionálne železničné spojenia v štyroch spolkových krajinách a mohol ovplyvniť železničnú dopravu na celom území krajiny. Na hlavných železničných staniciach v mestách Brémy, Hamburg a Hannover sa tvorili rady ľudí pred informačnými kanceláriami a skupiny ľudí sa pokúšali dostať sa do najbližších väčších miest prostredníctvom taxislužieb, píše Süddeutsche Zeitung.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite