Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Londýn vyslal do oblasti Severného mora bojovú loď na ochranu potrubí

.tasr .svet

Británia vyslala do oblasti Severného mora fregatu Kráľovského vojenského námorníctva na ochranu potrubí a káblov. TASR správu prevzala v utorok z webovej stránky stanice Sky News.

Londýn vyslal do oblasti Severného mora bojovú loď na ochranu potrubí SITA?Rune Dyrholm/Armed Forces of Denmark via AP

fregata HMS Somerset podľa britského ministerstva obrany spolupracuje s nórskym vojenským námorníctvom s cieľom zaistiť bezpečnosť "tých, ktorí pracujú v okolí potrubia".

Minulotýždňové poškodenie potrubí plynovodu Nord Stream podľa britského ministra obrany Bena Wallacea potvrdilo, že severské krajiny a Británia sú zraniteľné voči ľuďom, ktorí "vykonávajú činnosť" na kábloch a potrubiach.

Wallace takisto povedal, že Británia si zabezpečí dve špecializované lode na ochranu siete, pretože britský "internet a energia" sú vo vysokej miere závislé od káblov a potrubí.

Na potrubí plynovodu Severný tok (Nord Stream), vedúceho z Ruska do Nemecka, hlásili minulý týždeň viacero únikov. Európske krajiny sú presvedčené, že poškodenia mohli byť spôsobené len prostredníctvom útoku a vážne v tejto súvislosti podozrievajú Rusko, píše Sky News. Kremeľ však zodpovednosť odmieta.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite