Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na protestných zhromaždeniach v Rusku zatkli viac ako 1300 ľudí

.sita .svet

Protesty sa konali po vyhlásení tamojšieho prezidenta Vladimira Putina o čiastočnej mobilizácii, čo predstavuje najväčšiu eskaláciu vojny na Ukrajine od jej vypuknutia.

Na protestných zhromaždeniach v Rusku zatkli viac ako 1300 ľudí SITA/AP Photo Polícia zadržala demonštrantov počas protestu proti mobilizácii v Jekaterinburgu v Rusku v stredu 21. septembra 2022

dovedna 1313 osôb zatkli počas stredajších protestov v 38 mestách po celom Rusku, z toho viac ako tisícku v Moskve a Petrohrade. Na svojom webe to uviedla právna skupina OVD-Info, ktorá monitoruje politické zatknutia.

Protesty sa konali po vyhlásení tamojšieho prezidenta Vladimira Putina o čiastočnej mobilizácii, čo predstavuje najväčšiu eskaláciu vojny na Ukrajine od jej vypuknutia. Ruská polícia zatkla účastníkov protestných zhromaždení v Irkutsku, Krasnojarsku, Jekaterinburgu, Čeľabinsku, Novosibirsku, Ulan-Ude, Tomsku, Ufe, Perme, Belgorode, Petrohrade či Moskve.

Prokuratúra v hlavnom meste zverejnila v stredu varovanie občanom, aby sa nezúčastňovali na protestoch, inak im hrozí do 15 rokov väzenia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite