Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin zaslal novému britskému kráľovi Karolovi III. blahoprajný telegram

.tasr .svet

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu zaslal svoje „najúprimnejšie blahoželanie​“ britskému kráľovi Karolovi III. po tom, ako sa v sobotu predpoludním oficiálne stal novým britským panovníkom. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Putin zaslal novému britskému kráľovi Karolovi III. blahoprajný telegram SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„prijmite prosím moje úprimné blahoželanie k Vášmu nástupu na trón... Prajem Vášmu Veličenstvu úspech, pevné zdravie a predovšetkým to najlepšie,“ uvádza sa podľa Kremľa v telegrame adresovanom Karolovi III.

Ruský prezident vo štvrtok vyjadril sústrasť novému britskému panovníkovi v súvislosti s úmrtím jeho matky - kráľovnej Alžbety II. Šéf Kremľa sa však na jej pohrebe neplánuje zúčastniť, uviedol v piatok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Kráľovná Alžbeta II., ktorá zomrela vo štvrtok popoludní, bola najdlhšie vládnucim monarchom v dejinách Británie – na tróne bola 70 rokov. Presný termín, kedy sa pohreb bude konať, zatiaľ nebol oznámený. Podľa denníka The Guardian sa očakáva, že to bude v pondelok 19. septembra.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite