Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lekári sú znepokojení zdravotným stavom Alžbety II, za kráľovnou cestujú všetky jej deti

.tasr .svet

Lekári sú znepokojení zdravotným stavom britskej kráľovnej Alžbety II. a odporučili jej ostať pod lekárskym dohľadom, oznámil vo štvrtok Buckinghamský palác.

Lekári sú znepokojení zdravotným stavom Alžbety II, za kráľovnou cestujú všetky jej deti SITA/Jane Barlow/Pool Photo via AP

znepokojenie v tejto súvislosti vyjadrila aj britská premiérka Liz Trussová, informuje TASR na základe správ agentúry AFP.

Kráľovná sa však podľa vyhlásenia paláca cíti dobre a zostáva nateraz vo svojom vidieckom sídle Balmoral v Škótsku.

„Celá krajina bude hlboko znepokojená touto dnešnou poludňajšou správou z Buckinghamského paláca. Ja a aj všetci ľudia po celom Spojenom kráľovstve v týchto chvíľach myslíme na jej veličenstvo kráľovnú a jej rodinu,“ napísala na Twitteri premiérka.

Deväťdesiatšesťročnú panovníčku trápia od vlaňajška zdravotné problémy, v dôsledku ktorých má problémy s chôdzou aj státím.   

za kráľovnou cestujú všetky jej deti; príde aj princ Harry s Meghan

Všetky štyri deti britskej kráľovnej Alžbety II. odcestovali alebo sú na ceste do jej vidieckeho sídla Balmoral v Škótsku, uviedli vo štvrtok britské médiá. Informovala o tom agentúra DPA.

Stanica BBC uviedla, že do Alžbetinho sídla pricestoval následník trónu princ Charles spolu s manželkou Camillou, ako aj princezná Anna. Na ceste bol druhý syn kráľovnej princ Andrew a jeho mladší brat princ Edward spolu s manželkou Sophie, ako aj Alžbetin vnuk a Charlesov najstarší syn princ William.

Ku kráľovnej pricestuje aj Williamov mladší brat Harry spolu s manželkou Meghan, oznámil podľa DPA ich hovorca. Pár, ktorý je momentálne na krátkej návšteve Európy, sa mal vo štvrtok večer zúčastniť na slávnostnom odovzdávaní cien v Londýne, zmenil však svoje plány a odcestuje do Škótska, uviedla agentúra Press Association.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite