Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Si Ťin-pching a Putin sa stretnú na budúci týždeň v Uzbekistane

.tasr .svet

Čínsky prezident Si Ťin-pching a šéf Kremľa Vladimir Putin sa na budúci týždeň stretnú na regionálnom summite v Uzbekistane. Oznámil to v stredu ruský veľvyslanec.

Si Ťin-pching a Putin sa stretnú na budúci týždeň v Uzbekistane SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

obaja prezidenti sa podľa Denisova stretnú za menej než 10 dní na Summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO). Summit je naplánovaný na 15.-16. septembra v uzbeckom Samarkande a pre čínskeho prezidenta to bude prvá zahraničná cesta od začiatku pandémie koronavírusu, píše AFP.

Schôdzka čínskeho prezidenta s Putinom bude ich prvým osobným stretnutím od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu 24. februára tohto roku, dodáva spravodajská stanica CNN.

S Putinom sa má dovtedy stretnúť aj predseda Stáleho výboru Celočínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov Li Čan-šu, ktorý v stredu pricestoval do ruského Vladivostoku na Východné hospodárske fórum. Píše o tom CNN s odvolaním sa na ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite