Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Zelenského Rusko dostalo Európu len na krok od radiačnej katastrofy

.sita .svet

Ruské bombardovanie podľa ukrajinského prezidenta vo štvrtok vyvolalo požiar, ktorý spôsobil odpojenie reaktorov Zaporižžskej jadrovej elektrárne od elektrickej siete, katastrofe zabránila reakcia personálu elektrárne.

Podľa Zelenského Rusko dostalo Európu len na krok od radiačnej katastrofy SITA/AP Photo/Andrew Kravchenko

rusko dostalo všetkých Európanov do situácie vzdialenej len krok od radiačnej katastrofy v Zaporižžskej jadrovej elektrárni. Povedal to vo štvrtok vo večernom príhovore ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. 

Prezident uviedol, že bombardovanie ruskými silami vyvolalo vo štvrtok požiar v susednej uhoľnej elektrárni, ktorý spôsobil odpojenie komplexu reaktorov jadrovej elektrárne od elektrickej siete. Zelenskyj dodal, že elektrinu začali dodávať záložné naftové generátory a zachovali bezpečnosť v elektrárni. 

„Ak by náš personál elektrárne nereagoval po výpadku prúdu, tak už by sme boli nútení prekonávať následky radiačnej havárie,“ konštatoval ukrajinský prezident. „Rusko dostalo Ukrajinu a všetkých Európanov do situácie vzdialenej len krok od radiačnej katastrofy,“ vyhlásil Zelenskyj. Informuje o tom portál news.sky.com.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite