Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dagmar Havlová po 43 rokoch skončila v Divadle na Vinohradech

.tasr .svet

Česká herečka a bývalá prvá dáma ČR Dagmar Havlová ukončila svoj angažmán na domovskej scéne v Divadle na Vinohradoch. Informáciu priniesol v utorok český bulvárny denník Aha!, ktorému herečka svoje rozhodnutie potvrdila.

Dagmar Havlová po 43 rokoch skončila v Divadle na Vinohradech Lukáš Fronk/Wikipedia

„ukončila som stály angažmán! Dohrala som svoje postavy v Levovi v zime a v Návšteve starej dámy. Nechcela som divákov sklamať,“ napísala denníku Aha! Havlová s tým, že nastal čas odísť.

Herečka dala v divadle výpoveď po 43 rokoch. Jej poslednou rolou bola milionárka Klára v predstavení Návšteva starej dámy. Havlová chcela z divadla odísť už na jeseň v roku 2019. Vtedy ju riaditeľ divadla Tomáš Töpfer prehovoril, aby v súbore zostala.

Dagmar Havlová, rod. Veškrnová sa narodila 22. marca 1953 v Brne. V roku 1971 absolvovala dramatický odbor brnianskeho Štátneho konzervatória. V období 1971-1975 študovala na Janáčkovej akadémii múzických umení (JAMU) v Brne.

Už počas štúdií sa stala členkou Divadla na provázku (dnes Divadlo Husa na provázku) a po odchode do Prahy členkou Divadla Jiřího Wolkera. Vystupovala tiež v pražskom divadle Semafor a od roku 1979 bola členkou Divadla na Vinohradech.

Do angažmánu v domovskom divadle, ktoré opustila po sobáši s prezidentom Václavom Havlom, sa herečka postupne vrátila na jeseň 2009. Po jeho úmrtí v roku 2011 sa na scéne divadla objavila 13. decembra 2012 opäť v úlohe herečky.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite