Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusi údajne posielajú nováčikov do palebnej línie, aby objavili pozície ukrajinskej armády

.sita .svet

„Sú tam len ako spotrebný materiál, okamžite zomrú,“ povedal regionálny šéf vojenskej správy v Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Rusi údajne posielajú nováčikov do palebnej línie, aby objavili pozície ukrajinskej armády SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka

ruská armáda nasadzuje nováčikov alebo zajatcov do prvej línie, aby identifikovala palebné pozície ukrajinských ozbrojených síl. Na Telegrame to uviedol regionálny šéf vojenskej správy v Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

„Čerstvo zmobilizovaných ľudí používajú ako potravu pre delá, nezáleží pritom na tom, odkiaľ pochádzajú, či z okupovaného územia alebo z väzenia. Sú tam len ako spotrebný materiál, okamžite zomrú. Nemajú výcvik ani normálny výstroj, len ich tam posielajú, aby zistili, kde sú naše palebné pozície a tie sa potom ruská armáda pokúša ostreľovať svojím delostrelectvom,“ poznamenal Hajdaj.

Poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak nedávno uviedol, že v dôsledku veľkých personálnych strát sa Kremeľ uchyľuje k formám skrytej mobilizácie. V prípade smrti takéto straty ruská armáda nepočíta ani neeviduje.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite