Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kyjev zmiernil trest ruskému vojakovi Šišimarinovi odsúdenému za zabitie civila

.tasr .svet

Odvolací súd v hlavnom ukrajinskom meste Kyjev na svojej webovej stránke oznámil, že Šišimarinov pôvodný trest zmiernil na 15 rokov väzenia.

Kyjev zmiernil trest ruskému vojakovi Šišimarinovi odsúdenému za zabitie civila SITA/AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

ukrajinský súd v piatok zmiernil trest ruskému vojakovi Vadimovi Šišimarinovi, ktorého 23. mája odsúdili na doživotie za zabitie neozbrojeného civilistu. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Šišimarin 28. februára usmrtil v obci Čupachivka v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny 62-ročného Olexandra Šelipova. Stalo sa tak v situácii, keď spoločne s ďalšími príslušníkmi ruskej tankovej jednotky, porazenej ukrajinskou armádou, utekal na ukradnutom aute.

V Čupachivke zbadal muža s mobilným telefónom a dostal rozkaz ho zastreliť, aby skupinu Rusov na úteku nenahlásil ukrajinským úradom. Muž postrelený do hlavy zomrel na mieste, len niekoľko desiatok metrov od svojho domu. 

K svojmu činu sa Šišimarin priznal vo videu zverejnenom ukrajinskou bezpečnostnou službou (SBU). Stal sa prvým príslušníkom ruských inváznych vojsk súdeným za zločiny spáchané na území Ukrajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite