Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kremeľ pripustil možné stretnutie Putina so Schröderom, ktorý je v Moskve na dovolenke

.tasr .svet

Bývalý nemecký spolkový kancelár Gerhard Schröder je v Moskve. Oznámil to v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Pesko, ktorý nevylúčil ani možné stretnutie exkancelára s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Kremeľ pripustil možné stretnutie Putina so Schröderom, ktorý je v Moskve na dovolenke TATYANA MAKEYEVA/AFP/PROFIMEDIA 7. október 2005 Petrohrad, Rusko: Nemecký kancelár Gerhard Schröder sa víta s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

„pokiaľ mi je známe, je v Moskve,“ povedal Peskov novinárom v súvislosti so Schröderovým pobytom. „Stretnutie nie je naplánované, avšak možný kontakt nevylučujeme,“ dodal Peskov.

Schröder na otázku novinárov o dôvode svojej návštevy Moskvy povedal, že je na dovolenke, píše Focus. Do Moskvy priletel v nedeľu s lietadlom azerbajdžanských aerolínií z Baku, napísal na svojej webovej stránke týždenník Bild.

Schröder zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) bol nemeckým spolkovým kancelárom v rokoch 1998–2005. Neskôr sa stal členom dozornej rady ruskej štátnej ropnej spoločnosti Rosnefť. Takisto podporoval výstavbu plynovodu Nord Stream 2, ktorý priváža ropu do Nemecka z Ruska cez Baltské more, pripomína Reuters.

Bývalý kancelár roky čelil kritike v súvislosti so svojimi pozíciami v ruských štátnych podnikoch a až v dôsledku narastajúceho tlaku sa v máji tohto roka rozhodol rezignovať na svoj post v Rosnefte. Odmietol tiež nomináciu do rady ďalšieho ruského plynárenského gigantu Gazprom.

V máji sa rozpočtový výbor nemeckého parlamentu rozhodol, že zbaví Schrödera niekoľkých oficiálnych výhod, ktoré užíval ako bývalý spolkový kancelár – vrátane kancelárie v Bundestagu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite