Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štáty EÚ by sa už teraz mali pripravovať na ďalšiu vlnu covidu

.tasr .svet

V pondelok to uviedla eurokomisárka pre zdravie a bezpečnosť potravín Stella Kyriakidisová. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Štáty EÚ by sa už teraz mali pripravovať na ďalšiu vlnu covidu AP Photo/Andy Wong

členské štáty Európskej únie by sa už teraz mali začať pripravovať na ďalšiu vlnu pandémie ochorenia covid-19 počas najbližšej jesene a zimy. 

Podľa eurokomisárky v niektorých krajinách "znepokojivo narástol" počet prípadov nákazy koronavírusom, pričom varovala, že pandémia sa ešte neskončila.

„Posledné dva mesiace sme sa pripravovali na jeseň a zimu, plne si uvedomujúc, že ďalšia vlna pandémie nesmie a nemala by ďalej zaťažovať naše ekonomiky ani naše spoločnosti, najmä v čase, keď je zasiahnutá vojnou a inváziou na Ukrajinu, ako aj infláciou,“ povedala v rozhovore pre cyperskú štátnu rozhlasovú stanicu.

Kyriakidisová, ktorá pochádza z Cypru, takisto uviedla, že Európska komisia požiadala členské štáty, aby urýchlili podávanie posilňovacích dávok vakcín pre osoby staršie ako 60 rokov a zraniteľné skupiny.

„Tieto mesiace by mali byť prípravnými... A tak naše zdravotnícke systémy budú pripravené na možné ďalšie vlny, ktoré by mohli byť spojené napríklad so sezónnou chrípkou,“ dodala.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite