Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nezvestný turista prežil. Na otvorenom mori strávil 19 hodín

.tasr .svet

Traja turisti zo Severného Macedónska v sobotu išli plávať do mora pri pobreží Chalkidiki napriek silnému vetru a veľkým vlnám. Vlny a morské prúdy ich strhli na otvorené more. Zachrániť sa podarilo len jedného z nich, dvaja boli od soboty nezvestní.

Nezvestný turista prežil. Na otvorenom mori strávil 19 hodín SITA

muža, ktorý plával v mori, spozorovala nákladná loď zhruba 14 námorných míľ od pobrežia Chalkidiki, uviedla grécka štátna televízia. Tretí turista je naďalej nezvestný, píše DPA. V nedeľu pokračovala pátracia akcia za pomoci vrtuľníka, lodí, rybárov i dobrovoľníkov.

Nepriaznivé počasie s dažďom a silným vetrom spôsobilo cez víkend problémy v takmer celom Grécku, konštatuje DPA. Na dovolenkových ostrovoch Thasos a Skyros došlo k povodniam, pričom voda odnášala vozidlá a zaplavila pivnice. Na Skyrose museli uzatvoriť cesty kvôli zosuvom pôdy a zničené boli aj dva mosty.

Silný dážď bol počas celej noci na nedeľu aj v hlavnom meste Atény a na ostrove Kréta, píše DPA. Nepriaznivé počasie by sa malo v Grécku skončiť v nedeľu v popoludňajších hodinách, oznámili tamojší meteorológovia.

Mnohí miestni obyvatelia však dažďové zrážky vítali. Krajine totiž v dôsledku pretrvávajúceho sucha začali hroziť lesné požiare.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite