Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kyjev stále nie je v bezpečí. Raketový útok ráno zasiahol deväťpodlažnú obytnú budovu

.tasr .svet

Deväťpodlažná obytná budova v Kyjeve bola v nedeľu skoro ráno zasiahnutá raketovým útokom, oznámil podľa agentúry DPA poradca šéfa ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko. Ďalšia raketa dopadla na dvor materskej škôlky v kyjevskom Ševčenkovom distrikte, napísal Heraščenko na sociálnej sieti Telegram.

Kyjev stále nie je v bezpečí. Raketový útok ráno zasiahol deväťpodlažnú obytnú budovu SITA/AP Photo/Nariman El-Mofty

predstavitelia kyjevskej civilnej ochrany spresnili, že pri útoku na obytnú štvrť utrpela zranenia jedna osoba a na mieste zasahujú hasiči a záchranári.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko informoval o dvoch zranených a niekoľko ďalších ľudí zostalo podľa neho uväznených pod troskami zasiahnutého obytného domu.

Poslanec ukrajinského parlamentu Olexij Hončarenko  doplnil, že ruské jednotky vypálili na mesto Kyjev a priľahlú oblasť dovedna 14 rakiet. Ruská ani ukrajinská armáda sa k útoku bezprostredne nevyjadrili.

Dediny, mestečká a mestá na východnej Ukrajine sú vystavené invázii ruských vojsk už niekoľko mesiacov. Začiatkom júna však dopadli ruské rakety už aj na oblasť Kyjeva a k najnovšiemu nedeľnému ostreľovaniu hlavného mesta došlo len deň po raketovom útoku na západoukrajinské mesto Sarny, pri ktorom podľa oficiálnych údajov zahynuli najmenej traja ľudia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite