Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ukrajina hlási raketový útok na hlavné mesto Kyjev

.tasr .svet

V meste bolo počuť sirény ohlasujúce letecký poplach, ako aj výbuchy.

Ukrajina hlási raketový útok na hlavné mesto Kyjev SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko

ukrajinská metropola Kyjev bola v nedeľu ráno znova terčom vzdušného útoku. V meste bolo počuť sirény ohlasujúce letecký poplach, ako aj výbuchy. Podľa oficiálnych predstaviteľov však protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety nad mestom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba uviedol, že neboli hlásené škody ani zranení. Obyvateľov však znova vyzval, aby sa pri leteckých poplachoch naďalej uchyľovali do úkrytov. Na rôznych sociálnych sieťach sa neskôr objavili fotografie, ktoré údajne zachytávajú na oblohe stopy po rakete, píše DPA.

Ruské jednotky počas vojny na Ukrajine opakovane ostreľovali aj Kyjev. Na začiatku invázie sa ukrajinskú metropolu pokúšali neúspešne dobyť, Moskva neskôr svojich vojakov z Kyjevskej oblasti stiahla. Mesto však stále môžu zasiahnuť rakety odpálené z ruského územia.

Raketa napríklad zasiahla obytnú budovu v centre Kyjeva koncom apríla počas návštevy generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa. Pri návšteve nemeckého kancelára Olafa Scholza, francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a talianskeho premiéra Maria Draghiho v Kyjeve sa tento štvrtok ozvali sirény dvakrát, dopad rakety však vtedy nehlásili.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite