Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Erdogan v telefonáte s Putinom ponúkol rokovania Moskvy, Kyjeva a OSN v Istanbule

.sita .svet

Erdogan v rozhovore s Putinom zdôraznil nutnosť krokov, ktoré budú minimalizovať negatívne vplyvy vojny, a obnovenia mieru medzi Ruskom a Ukrajinou čo najskôr.

Erdogan v telefonáte s Putinom ponúkol rokovania Moskvy, Kyjeva a OSN v Istanbule SITA/Turkish Presidency via AP Photo

turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok počas telefonického rozhovoru so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom ponúkol usporiadanie rokovaní medzi Ruskom, Ukrajinou a Organizáciou Spojených národov (OSN) v Istanbule. Erdogan v rozhovore s Putinom zdôraznil „nutnosť krokov, ktoré budú minimalizovať negatívne vplyvy vojny", a obnovenia mieru medzi Ruskom a Ukrajinou „čo najskôr". Informuje o tom portál cnn.com.

„Prezident Erdogan vyjadril pripravenosť na stretnutie s Ruskom, Ukrajinou a OSN v Istanbule a na úlohu v prípadnom pozorovateľskom mechanizme, ak obe strany budú v princípe súhlasiť," uviedla turecká strana o telefonickom rozhovore. Delegácie Ruska a Ukrajiny sa naposledy na rokovaniach stretli 29. marca v Istanbule.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite