Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľský arcibiskup navštívil ukrajinskú Buču: „Ľudstvo sa z vojen nepoučilo, iba zlepšilo metódy zabíjania“

.tasr .svet

Najvyšší predstaviteľ poľskej katolíckej cirkvi arcibiskup Stanislaw Gadecki v stredu vyhlásil, že jeho nedávna návšteva na miestach masového vraždenia na Ukrajine ho doviedla k záveru, že ľudia sa nepoučili z predchádzajúcich krvavých vojen, ale iba zlepšili svoje metódy zabíjania.

Poľský arcibiskup navštívil ukrajinskú Buču: „Ľudstvo sa z vojen nepoučilo, iba zlepšilo metódy zabíjania“ SITA/AP Photo/Emilio Morenatti

arcibiskup Gadecki, predseda Konferencie biskupov Poľska, povedal, že keď sa minulý týždeň modlil nad hromadnými hrobmi nájdenými po stiahnutí ruských vojakov z ukrajinského mesta Buča, napadla mu „smutná myšlienka, že ľudská civilizácia nerobí v kľúčových záležitostiach žiadny skutočný pokrok“.

„Za posledné desaťročia sme už počuli toľko vyhlásení a zaprisahávaní, že takéto zločiny sa vzhľadom na súčasnú úroveň civilizácie už nemôžu stať, ale ukázalo sa, že vraždenie ľudí je teraz možné práve tak ako predtým,“ povedal Gadecki pre poľskú katolícku tlačovú agentúru KAI v rozhovore, zverejnenom tento týždeň.

„Nevidíme žiaden pokrok ľudskosti vo svete, iba technický pokrok, ktorý umožňuje vraždenie ľudí vo väčšom meradle,“ uviedol arcibiskup Gadecki.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite