Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ chystá načrtnúť nové sankcie proti Rusku, vrátane ukončenia nákupov ropy

.sita .svet

Nemecko naznačilo, že už v závere tohto roka by sa mohlo bez ruskej ropy zaobísť.

EÚ chystá načrtnúť nové sankcie proti Rusku, vrátane ukončenia nákupov ropy SITA/Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP

európska únia (EÚ) by mala v stredu načrtnúť nové sankcie proti Rusku, vrátane plánu na potenciálne postupné ukončenie nákupov ruskej ropy. Ide o významný krok vzhľadom na to, že mnohé členské krajiny únie sú závislé od tohto zdroja energií. Informuje o tom portál BBC.

Dovoz z Ruska tvorí 26 percent celkového európskeho importu ropy. Importéri v EÚ od začiatku ruskej vojny na Ukrajine Moskve za plyn a ropu zaplatili viac ako 47 miliárd eur.

Nemecko naznačilo, že už v závere tohto roka by sa mohlo bez ruskej ropy zaobísť. Niektoré štáty Európskej únie, napríklad Maďarsko a Slovensko, sú však oveľa viac závislé od ruskej ropy a plynu, dodáva BBC a poznamenáva, že najmä Maďarsko odmieta silnejšie sankcie proti Rusku v oblasti energetiky.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite