Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri ruskom útoku v Kyjeve zahynula novinárka Rádia Sloboda

.sita .svet

Vera Hyryč bola doma, keď budovu zasiahla raketa, uvádza sa vo vyhlásení Rádia Sloboda.

Pri ruskom útoku v Kyjeve zahynula novinárka Rádia Sloboda AP Photo/Emilio Morenatti Kyjev po útoku zo štvrtka 28.4.2022

pri štvrtkovom ruskom raketovom útoku na Kyjev zahynula novinárka Rádia Sloboda. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na rozhlasovú stanicu.

Vera Hyryč bola doma, keď budovu zasiahla raketa, uvádza sa vo vyhlásení Rádia Sloboda, ktoré ju opísalo ako „láskavého človeka a skutočnú profesionálku“.

Rádio Sloboda, známe aj ako Rádio Slobodná Európa, je Spojenými štátmi financovaná organizácia, ktorá vysiela spravodajstvo v oblastiach sveta, kde sú slobodné médiá obmedzené alebo ešte riadne nefungujú.

Kyjevský starosta Vitalij Kličko už skôr informoval, že pod troskami bytového domu, ktorý vo štvrtok zasiahla ruská raketa, zahynul jeden človek. V tom čase však nezverejnili podrobnosti o totožnosti obete.

Moskva potvrdila, že vo štvrtok odpálila viacero rakiet na Ukrajinu vrátane oblasti Kyjeva. Nevyjadrila sa však k zásahu obytnej budovy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite