Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko potvrdilo, že jeho letectvo zaútočilo na Kyjev, keď tam bol šéf OSN

.tasr .svet

Ruské ministerstvo obrany v piatok potvrdilo, že jeho letectvo zaútočilo vo štvrtok na ciele v Kyjeve v čase, keď tam bol na návšteve generálny tajomník OSN António Guterres. Starosta hlavného mesta Ukrajiny Vitalij Kličko medzičasom uviedol, že pri štvrtkovom ruskom útoku zahynul minimálne jeden človek.

Rusko potvrdilo, že jeho letectvo zaútočilo na Kyjev, keď tam bol šéf OSN AP Photo/Emilio Morenatti

vzdušno-kozmické sily Ruskej federácie "zničili výrobné budovy raketového a kozmického podniku Artem v Kyjeve," uviedol rezort obrany vo svojom pravidelnom brífingu o vývoji vojny na Ukrajine.

„Záchranári, ktorí pokračujú v prehľadávaní a odstraňovaní sutín z obytnej budovy vo štvrti Ševčenkivskyj, kde včera dopadla raketa, práve objavili pozostatky zabitého človeka,“ uviedol starosta Kličko vo vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach.

V centre Kyjeva bolo počuť vo štvrtok večer po stretnutí Guterresa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským dva mohutné výbuchy. Agentúra AFP pripomína, že išlo o prvý útok tohto druhu na ukrajinskú metropolu od polovice apríla.

Hovorca humanitárneho úradu OSN Saviano Abreu vo štvrtok uviedol, že Guterres a jeho tím boli "šokovaní" blízkosťou ruských útokov na centrum ukrajinskej metropoly Kyjev v čase ich oficiálnej návštevy.

Zelenskyj označil ruské útoky na Kyjev v čase Guterresovej návštevy za pokus o poníženie OSN a všetkého, čo táto organizácia predstavuje. Kličko na platforme Telegram uviedol, že došlo k dvom úderom na štvrť Ševčenkivskyj na severozápade Kyjeva a v najmenej dvoch výškových budovách následne vypukol požiar.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite