Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruská armáda ukazuje „úžasnú neschopnosť“ bojovať, vraví vojenský historik Mansoor

.tasr .svet

„Ukázalo sa, že Rusi sú úplne neschopní viesť modernú obrnenú vojnu,“ povedal Peter Mansoor, profesor a vojenský historik na univerzite v Ohiu.

Ruská armáda ukazuje „úžasnú neschopnosť“ bojovať, vraví vojenský historik Mansoor SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

niekoľko desiatok kilometrov dlhý ruský konvoj pri Kyjive, ktorý v začiatkoch vojny na Ukrajine vzbudzoval obavy, v skutočnosti nikdy neposkytol akékoľvek zásoby žiadnej ruskej jednotke. Ako povedal hovorca Pentagonu John Kirby, postarali sa o to ukrajinskí vojaci. „Tí veľmi rýchlo zastavili tento konvoj tým, že boli obratní, ničili mosty, narážali do vedúcich vozidiel a zastavovali ich pohyb,“ povedal Kirby a dodal, že konvoju neprišli na pomoc žiadne ruské sily.

Ako povedal Peter Mansoor, profesor a vojenský historik na univerzite v Ohiu, Rusi podcenili počet potrebných vojakov a preukázali „úžasnú neschopnosť“ vykonávať základné vojenské funkcie. Veľmi zle podľa neho odhadli, čo by bolo potrebné na víťazstvo v bitke o Kyjiv. „Ukázalo sa, že Rusi sú úplne neschopní viesť modernú obrnenú vojnu,“ podotkol Mansoor, ktorý si myslí, že Moskva sa po tomto neúspechu tak skoro nepokúsi o dobytie Kyjiva.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite