Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden priletel do Bruselu na sériu summitov o agresii Ruska na Ukrajine

.tasr .svet

Americký prezident Joe Biden pricestoval v stredu večer do Bruselu na sériu mimoriadnych summitov, zameraných na zastavenie vojny na Ukrajine, ktorú tam rozpútalo Rusko. Informovala o tom americká spravodajská stanica CNN.

Biden priletel do Bruselu na sériu summitov o agresii Ruska na Ukrajine AP Photo/Olivier Matthys

prezidentské lietadlo Air Force One pristálo na letisku v Bruseli o 21.03 h SEČ. po približne sedemhodinovom lete z Washingtonu.

Bidena privítal na letisku belgický premiér Alexander de Croo. Šéf Bieleho domu bude viesť intenzívne rozhovory so Severoatlantickou alianciou (NATO), so skupinou siedmich najvyspelejších krajín sveta G7 a s Európskou úniou a začne ich vo štvrtok, dodala CNN.

Americký prezident priletel na svoju prvú zahraničnú cestu od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Dva nemenované zdroje oboznámené so situáciou uviedli, že Biden a jeho tím pripravujú plány na uvalenie sankcií na členov ruskej Štátnej dumy ako odvetu za ruskú inváziu na Ukrajinu. Očakáva sa, že ďalší balík opatrení bude zverejnený vo štvrtok.

Biden plánuje v piatok z Bruselu letieť do poľskej metropoly Varšava. Stretnutie s poľským prezidentom Andrzejom Dudom je naplánované na sobotu. Hlavnou témou ich rozhovoru by podľa poľskej tlačovej agentúry PAP mala byť humanitárna kríza spôsobená ruskou agresiou na Ukrajine. Podľa poradcu poľského prezidenta pre zahraničnú politiku sa lídri budú venovať aj tomu, ako podporovať ukrajinský národ "zodpovedným spôsobom".

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite