Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger odsúdil útoky na na civilné obyvateľstvo na Ukrajine

.tasr .svet

Predseda vlády SR Eduard Heger to uviedol po príchode do Bruselu na summit EÚ-Africká únia.

Heger odsúdil útoky na na civilné obyvateľstvo na Ukrajine SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool

slovensko odsudzuje akékoľvek útoky na civilné obyvateľstvo na Ukrajine a podporuje výzvy na jednotu krajín EÚ vo vzťahu k napätiu medzi Moskvou a Kyjevom a na solidaritu s Ukrajinou. Uviedol to predseda vlády SR Eduard Heger po príchode do Bruselu na summit EÚ-Africká únia, ktorému predchádzalo mimoriadne zasadnutie lídrov 27-člennej Únie zamerané na napätie na rusko-ukrajinských hraniciach. 

Heger svojím vyhlásením reagoval na správy, že proruskí separatisti vo štvrtok ráno pri ostreľovaní mesta Stanycia Luhanska zasiahli aj budovu materskej školy, pričom zranenia utrpeli dve učiteľky.

„Odsudzujeme akékoľvek útoky na civilné obyvateľstvo, akého sme boli svedkami dnes ráno, a treba urobiť všetko pre to, aby sa takéto niečo už neopakovalo,“ vyhlásil premiér.

Podľa jeho slov bolo za súčasnej napätej situácie na Ukrajine dôležité, že predseda Európskej rady Charles Michel využil prítomnosť lídrov EÚ, ktorí prišli na summit s Africkou úniou, a zvolal ich na separátne rokovania zamerané na súčasnú bezpečnostnú krízu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite