Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA zareagovali pozitívne na návrh rokovať o bezpečnostných zárukách, hovorí Putin

.tasr .svet

Spojené štáty zareagovali pozitívne na návrh Ruska rokovať o bezpečnostných zárukách, ktoré podľa predstáv Kremľa zahŕňajú zastavenie rozširovania NATO na východ. Vyhlásil to na výročnej tlačovej konferencii vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin.

USA zareagovali pozitívne na návrh rokovať o bezpečnostných zárukách, hovorí Putin Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„zatiaľ sme boli svedkami pozitívnych reakcií. Americkí partneri nám povedali, že sú pripravení na takéto rokovania už začiatkom budúceho roka,“ citovala Putina agentúra AFP.

Putin v súvislosti s rokovaniami, ktoré sa majú začať v januári v Ženeve, zároveň vyzval na rýchle výsledky. Ako pripomína agentúra AP, členstvo v NATO je otvorené pre akúkoľvek krajinu, ktorá splní príslušné podmienky. Spojené štáty a ich spojenci však už avizovali, že Rusku neposkytnú takéto garancie v súvislosti s Ukrajinou.

Putin na tlačovej konferencii obvinil Západ, že Ukrajinu sa snaží urobiť „protiruskou – vyzbrojuje ju modernými zbraňami a vymýva mozgy tamojšiemu obyvateľstvu“.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite