Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pandora papers odhalili finančné tajomstvá miliardárov i politikov

.sita .svet

Vyplýva to z analýzy takmer 12 miliónov dokumentov získaných od 14 firiem z celého sveta, na ktorej sa podieľalo 600 novinárov zo 150 médií zo 117 krajín.

Pandora papers odhalili finančné tajomstvá miliardárov i politikov TASR/AP

stovky svetových lídrov, mocných politikov, miliardárov, celebrít, náboženských lídrov a drogových dílerov počas uplynulého štvrťstoročia ukrývali svoje investície v sídlach, exkluzívnych prímorských nehnuteľnostiach, jachtách a ďalších majetkoch. Vyplýva to z analýzy takmer 12 miliónov dokumentov získaných od 14 firiem z celého sveta, informuje agentúra AP.

Na správe, ktorú v nedeľu zverejnilo Medzinárodné konzorcium investigatívnych novinárov, sa podieľalo 600 novinárov zo 150 médií zo 117 krajín. Keďže jej zistenia odhaľujú predtým ukryté transakcie elít a skorumpovaných, a to, ako využívajú offshorové účty na ukrývanie majetkov v celkovej hodnote biliónov dolárov, dostala prezývku Pandora Papers.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite