Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na univerzite v Rusku sa strieľalo, hlásia 8 obetí i zranených

.tasr .svet

Podľa neskorších informácii útočník strieľal vo vonkajších priestoroch areálu Permskej štátnej univerzity.

Na univerzite v Rusku sa strieľalo, hlásia 8 obetí i zranených REN TV

v areáli štátnej univerzity v meste Perm na východe európskej časti Ruska došlo v pondelok k streľbe. Podľa predbežných informácií pri incidente prišlo o život najmenej 8 ľudí a zranených je najmenej 24 osôb. Páchateľa sa polícii podarilo zadržať, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na zdroj z miestnej polície.

„V pondelok neznáma osoba vošla do budovy univerzity a spustila paľbu zo strelnej zbrane. Časť študentov sa pred útočníkom zatvorila v učebniach univerzity. Niektorí študenti vyskakovali z okien,“ uviedol pre TASS zdroj z polície.

Podľa neskorších informácii útočník strieľal vo vonkajších priestoroch areálu Permskej štátnej univerzity.

Ruské ministerstvo vnútra informovalo, že pri streľbe prišlo o život niekoľko ľudí, ich počet však nešpecifikovali. Ministerstvo zdravotníctva hlási najmenej desať zranených.

Univerzita prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na sociálnej sieti VKontakte vyzvala študentov, aby sa zamkli v učebniach a ostali na svojich miestach. Osoby, ktoré sa nachádzali v areáli univerzity, mali univerzitný kampus opustiť, ak to bolo možné.

„Ak sa v tejto chvíli nachádzate v univerzite a ste v učebni, prosím zamknite zvnútra dvere a zostaňte na mieste,“ píše sa v príspevku univerzity.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite