Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po tornáde v Česku sa zbúra 61 domov

.tasr .svet

Vo všetkých obciach sa na plné obrátky pracuje na odpratávaní spôsobených škôd. Pomáhajú stovky dobrovoľníkov a hasičov.

Po tornáde v Česku sa zbúra 61 domov Vaclav Salek/CTK via AP

V tornádom postihnutej oblasti v juhomoravských okresoch Břeclav a Hodonín nie je nikto nezvestný. Tragédia si tak vyžiadala päť životov a desiatky zranených. Z nich sú mnohí stále v lekárskej starostlivosti. V obciach Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice a Lužice sú poškodené stovky domov. Všetky ich postupne kontrolujú statici. Tí zatiaľ rozhodli, že 61 z nich bude nevyhnutné zbúrať. Podľa spravodajského servera Novinky.cz to médiám povedal juhomoravský hajtman (župan) Jan Grolich.

Vo všetkých obciach sa na plné obrátky pracuje na odpratávaní spôsobených škôd. Pomáhajú stovky dobrovoľníkov a hasičov. V oblasti je nasadená armáda. „V obciach zriadime informačné miesta, aby ľudia, ktorí potrebujú pomoc, alebo ju – naopak – ponúkajú, vedeli, kam sa obrátiť, ako postupovať,“ uviedol hajtman. Centrá budú zbierať požiadavky od starostov i jednotlivcov.

O všetkých, ktorí prišli o strechu nad hlavou, je postarané. Väčšina z nich našla útočisko u svojich príbuzných. Malá časť z nich prespáva v priestoroch, ktoré im vyčlenili obce.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite