Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pribudli ďalšie štyri úmrtia na ochorenie COVID-19. Vedci darovali štátu 100-tisíc kusov testov

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .svet

Slovenskí vedci vyvinuli komponenty pre PCR testy na nový koronavírus, ktoré sú citlivejšie a zároveň skôr dokážu odhaliť toto ochorenie.

Pribudli ďalšie štyri úmrtia na ochorenie COVID-19. Vedci darovali štátu 100-tisíc kusov testov

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 16910 (+1184) prípadov, 5452 (+994) ľudí sa z choroby vyliečilo, 57 (+0) na jej následky zomrelo,
  • vláda zverejňuje aktuálne informácie o šírení nákazy na stránke www.korona.gov.sk,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

18:20 NEMECKO:  Nemecká kancelárka Angela Merkelová v piatok varovala, že pandémia nového druhu koronavírusu sa Nemecku môže vymknúť spod kontroly, ak sa v oblastiach, ktoré aktuálne zaznamenávajú výrazný nárast počtu nakazených, urýchlene nesprísnia epidemiologické opatrenia.

18:10 SLOVENSKO: Koronavírus v číslach: Ako sme na tom v porovnaní s Českom a kde je najviac pozitívnych testov? Viac sa dozviete na tomto odkaze.

17:22 SLOVENSKO: Výskyt ochorenia COVID-19 sa prvýkrát potvrdil v trebišovskej rómskej osade, kde žijú tisíce ľudí. Pozitívne testovaným je člen rómskej poriadkovej služby.

16:54 SLOVENSKO: Trend v okolitých krajinách (14-denná incidencia na 100 tis. obyvateľov). Údaje poskytlo ministerstvo zdravotníctva.

 

16:53 SVET: Situácia v Európe. 

16:37 SLOVENSKO: Na Slovensku v piatok pribudli ďalšie štyri úmrtia na ochorenie COVID-19.

16:33 SLOVENSKO: Budúci týždeň by mal denný prírastok presiahnuť 1500 nových pozitívne testovaných, varoval na brífingu minister Marek Krajčí.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite