Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Troli, na Bielorusko!

.marína Gálisová .svet .politika

Vývoj v Bielorusku nevyzerá pre diktátora a jeho sponzorov dobre. Lukašenko má jedinú šancu: vydržať, uťahať vzbúrencov, zapchať im ústa, zalepiť oči zdaním ústupkov a dúfať, že to nejako prehrmí.

Troli, na Bielorusko! VIKTOR TOLOČKO/SPUTNIK/PROFIMEDIA 3. september 2020 Minsk, Bielorusko: Bieloruský prezident Alexander Lukašenko čaká na stretnutie s ruským premiérom Michailom Mišustinom.

istú výdrž, zdá sa, má, hoci pobehovať s kalašnikovom bez zásobníka (až neskôr ho tam dal) a s neplnoletým synom sťaby ochrankárom nie je práve signál diktátorskej vitality. Lukašenko sa však tvrdohlavo drží moci a v protiklade s tým, čo by chcel, si skôr zmenšuje šance na vyviaznutie so zdravou kožou.

 Snaha o uťahanie vzbúrencov mu môže pripadať ako dobrá cesta. Občania sú nielen rozhnevaní, ale okrem vznešených túžob majú svoje každodenné starosti. Lukašenko teda môže dúfať, že keď im predhodí zdanie zlepšenia pomerov, upokoja sa a zacúvajú späť do poslušnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite