Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minskom pochodovali desaťtisíce podporovateľov opozície, Lukašenko odmieta výzvy na odstúpenie

.redakcia .svet

Desaťtisíce bieloruských podporovateľov opozície sa v nedeľu zišli v hlavnom meste Minsk a spoločne podnikli „Pochod za slobodu“, ktorým protestovali proti spornému znovuzvoleniu prezidenta Alexandra Lukašenka vo voľbách 9. augusta.

Minskom pochodovali desaťtisíce podporovateľov opozície, Lukašenko odmieta výzvy na odstúpenie AP Photo/Sergei Grits Situácia v Bielorusku eskaluje.

protestujúci počas pochodu hlavnou tepnou Minska, Ulicou nezávislosti, skandovali „Odíď!“. Stretli sa na výzvu opozície, aby prišli na najväčšie zhromaždenie v rámci celotýždňových protestov po prezidentských voľbách. Tie boli podľa opozície zmanipulované.

Zástupy demonštrantov dvíhali ruky a prstami naznačovali symbol víťazstva alebo držali kvety a balóny. Mnohí mali biele oblečenie, teda vo farbe, ktorá sa stala symbolom opozičného hnutia. Medzi pochodujúcimi ľuďmi bola skupina parašutistov-veteránov s baretmi od uniforiem.

SITA/AP

Demonštranti držali pútače s heslami ako „Sme proti násiliu“ a „Lukašenko musí odpovedať na správy o mučení a mŕtvych“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite