Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok: Začneme pracovať na sankciách voči zodpovedným za situáciu v Bielorusku

.redakcia .svet

Ministri zahraničných vecí EÚ sa na svojom aktuálnom videostretnutí zhodli, že začnú pracovať na presne cielených sankciách voči predstaviteľom režimu Alexandra Lukašenka v Bielorusku.

Korčok: Začneme pracovať na sankciách voči zodpovedným za situáciu v Bielorusku SITA/Úrad vlády SR Minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

na piatkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Zároveň avizuje, že v spolupráci s rezortom školstva umožnia na Slovensku študovať aj niektorým Bielorusom, ktorých v ostatných dňoch vyhodili zo škôl z politických dôvodov.

„Je jednota v tom, že voľby v Bielorusku neboli férové a demokratické a výsledky boli sfalšované,“ uviedol Korčok na margo atmosféry neformálneho rokovania ministrov. Podľa neho trestá Lukašenkov režim Bielorusov za všetko, čo je základom demokracie.

Počas rokovania ministrov tlmočil za slovenskú stranu štyri základné body.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite