Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírusom sa nakazilo viac ako 13 miliónov ľudí, WHO varuje pred zhoršením

.redakcia .svet

Počet ľudí nakazených novým koronavírusom presiahol v pondelok 13 miliónov, pričom len za posledných päť dní pribudol milión infikovaných.

Koronavírusom sa nakazilo viac ako 13 miliónov ľudí, WHO varuje pred zhoršením AP Photo/Mark Lennihan Pandémia nového koronavírusu vo svete neustupuje. Práve naopak.

za šesť a pol mesiaca zomrelo v dôsledku pandémie COVID-19 viac ako pol milióna ľudí. Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus v tejto súvislosti uviedol, že v dohľadnej budúcnosti nemôžeme očakávať návrat k „starému normálu“, a to najmä v tom prípade, že sa budú zanedbávať preventívne opatrenia.

„Priveľa krajín sa vydalo zlým smerom, vírus zostáva nepriateľom číslo jeden,“ povedal generálny tajomník WHO na virtuálnom tlačovom brífingu v Ženeve. Mnohé štáty totiž podľa jeho slov narušili dôveru verejnosti, keď vysielali zmiešané informácie o koronavíruse a neprijali dostatočné opatrenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite