Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruskú novinárku uznal súd vinnou zo schvaľovania terorizmu, udelil jej pokutu a skonfiškoval notebook

.redakcia .svet

Oblastný vojenský súd na výjazdnom zasadnutí v Pskove uznal v pondelok ruskú novinárku Svetlanu Prokopievovú za vinnú zo schvaľovania terorizmu. Podľa súdu sa ho novinárka dopustila, keď vo svojom komentári analyzovala motívy teroristického činu, ktorý sa odohral pred pobočkou ruskej tajnej služby FSB v Archangeľsku, informoval spravodajský portál Novaja gazeta.

Ruskú novinárku uznal súd vinnou zo schvaľovania terorizmu, udelil jej pokutu a skonfiškoval notebook AP Photo/SITA 6. júl 202 Pskov, Rusko: Ruská novinárak Svetlana Prokopievová s kyticou kvetou od podporovateľov po ukončenú pojednávania v ruskom meste Pskov.

súd novinárke nariadil zaplatiť pokutu 500 000 rubľov (6233 eur) a jej notebook dal skonfiškovať v prospech štátu. Súd tiež rozhodol, že diktafón, ktorý polícia zhabala počas policajnej prehliadky jej bytu, novinárke vrátia. Podľa rozhodnutia súdu Prokopievová nemá zákaz vykonávať profesiu novinárky.

Prokopievová po vynesení rozsudku uviedla, že počítala s oslobodzujúcim verdiktom. Proti rozhodnutiu súdu sa mieni odvolať. 

Vyšetrovanie Prokopievovej pre podozrenie zo schvaľovania terorizmu sa začalo po tom, ako vo vysielaní rozhlasovej stanice Echo Moskvy v Pskove komentovala teroristický útok v Archangeľsku spáchaný 17-ročným mladíkom.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite