Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump plánuje 4. júla veľký ohňostroj, napriek obavám starostky Washingtonu

.redakcia .svet

Na oslavách Dňa nezávislosti 4. júla, organizovaných v sobotu prezidentom USA Donaldom Trumpom v parku National Mall v centre hlavného mesta Washington, bude aj jeden z najväčších ohňostrojov v novodobých dejinách a rozdajú tam 300 000 rúšok tým návštevníkom, ktorí ich budú chcieť.

Trump plánuje 4. júla veľký ohňostroj, napriek obavám starostky Washingtonu AP Photo/Evan Vucci, File

napriek obavám starostky Washingtonu nebudú rúška povinné, hoci to predstavitelia zdravotníctva odporúčajú, napísala vo štvrtok tlačová agentúra AP.

Trump oznámil svoje plány na Deň nezávislosti v stredu v tweete, ale vôbec sa v ňom nezmienil o rúškach ani celkovo o pandémii nového druhu koronavírusu. Poďakoval sa sponzorom z rôznych spoločností za podporu „nepochybne výnimočného večera“.

Americký minister vnútra David Bernhardt uviedol, že podujatie v hlavnom meste USA 4. júla bude už druhý rok zamerané na armádu a uskutočnia sa exhibičné prelety lietadiel, ktoré budú „akousi leteckou šou“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite