Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ozbrojenec zabil v Novom Škótsku 16 ľudí. Útočníka našli mŕtveho

.redakcia .svet

Šestnásť ľudí zabil v nedeľu v kanadskej provincii Nové Škótsko muž prezlečený za policajta. Jeho séria strelných útokov trvala 12 hodín a je najkrvavejším takýmto činom v dejinách krajiny. Podozrivý páchateľ je podľa úradov tiež mŕtvy.

Ozbrojenec zabil v Novom Škótsku 16 ľudí. Útočníka našli mŕtveho Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP

motív činu nie je zatiaľ známy, polícia sa však domnieva, že útočník konal sám. Na prvé obete podľa nej pravdepodobne strieľal cielene, následne však začal útočiť náhodne. Medzi zabitými je aj policajtka.

Viacero tiel našli v dome v malom vidieckom mestečku Portapique a pred ním, čo bolo podľa polície prvým miestom činu. Telá objavili aj na iných miestach.

Práve z Portapique, 100 kilometrov severne od provinčnej metropoly Halifax, dostala polícia ešte v sobotu neskoro večer miestneho času prvé hlásenie o „osobe so strelnými zbraňami“, po ktorom spustila vyšetrovanie neskôr rozšírené na „aktívnu streľbu“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite