Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František prijal demisiu kardinála Barbarina

.redakcia .svet

Kardinál Philipp Barbarin je arcibiskupom v Lyone, ktorého francúzske súdy koncom januára zbavili viny z krytia sexuálneho zneužívania detí.

Pápež František prijal demisiu kardinála Barbarina Laurent Cirpriani/AP/SITA

za posledné štyri roky kardinál Barbarin trikrát žiadal pápeža, aby ho zbavil cirkevného úradu: v roku 2016, keď sa vo Francúzsku „prevalila“ kauza zneužívania detí kňazom Bernardom Preynatom. Následne aj v roku 2019 po svojom odsúdení prvostupňovým súdom na šesť mesiacov podmienečne a napokon nedávno, po zbavení viny z krytia sexuálneho zneužívania detí.

Lyonskú diecézu bude teraz viesť Michel Dubost, ktorý bol Svätou stolicou vymenovaný za apoštolského administrátora sede vacante.

Konferencia biskupov Francúzska vo svojom vyhlásení vyzvala biskupstvo v Lyone a jeho veriacich, aby „po skúškach z posledných mesiacov pokračovali v hľadaní pravdy a zmierenia“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite