Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juhoafrická republika hlási prvý prípad nákazy novým koronavírusom

.redakcia .svet

V Juhoafrickej republike (JAR) potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom. Informoval o tom vo štvrtok britský denník Guardian.

Juhoafrická republika hlási prvý prípad nákazy novým koronavírusom Denis Farrell/AP/SITA 1. marec 2020 Johannesburg, Juhoafrická republika: Minister zdravotníctva Juhoafrickej republiky Zweli Mkhize na tlačovej konferencii oznámil prvý potvrdený prípad nákazy vo svojej krajine.

ide o 38-ročného muža, ktorý bol v Taliansku so svojou manželkou a skupinou desiatich ľudí. Do JAR sa vrátili 1. marca. Muž o dva dni neskôr navštívil lekára s príznakmi, medzi ktorými bola horúčka, bolenie hlavy a hrdla a kašeľ.

Úrady teraz vyslali do provincie Kwazulu-Natal tím epidemiológov a lekárov, ktorý sa pokúsi zisť, s kým bol nakazený muž v kontakte.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite