Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden zvíťazil v deviatich štátoch, Bloomberg odstupuje z kampane

.redakcia .svet

Bývalý americký viceprezident Joe Biden zvíťazil v deviatich zo štrnástich štátov, v ktorých sa v utorok konali primárky Demokratickej strany. V počte delegátov potrebných na zisk nominácie do prezidentských volieb predbehol Bernieho Sandersa. Miliardár Mike Bloomberg sa súboja o post prezidenta po neúspešnom superutorku vzdal.

Biden zvíťazil v deviatich štátoch, Bloomberg odstupuje z kampane AP Photo/John Locher Mike Bloomberg (vľavo) sa vzdal kandidatúry v primárkach Demokratickej strany v prospech Joea Bidena (vpravo).

Biden zvíťazil v Alabame, Arkansase, Massachusetts, Minnesote, Severnej Karolíne, Oklahome, Tennessee, Texase a vo Virgínii. Sanders si pripísal výhru v domácom Vermonte.

Zrátavanie stále prebieha v Kalifornii, Colorade, Utahu a Maine. V prvých troch menovaných pohodlne vedie Bernie Sanders. V Maine má Biden náskok iba niekoľkých stoviek hlasov. Vo všetkých štátoch komisie sčítali viac ako dve tretiny hlasov.

Biden sa úspechom v „supervolebnom“ utorku dostal v počte delegátov pred Bernieho Sandersa. Dokopy ich zatiaľ získal 453. V prípade, že Sanders potvrdí výhru v Kalifornii, Colorade a Utahu, ich senátor bude mať na konte 382.

bloomberg kapituloval

Miliardár a bývalý starosta New Yorku Mike Bloomberg, naopak, vzdal súboj o nomináciu Demokratickej strany na prezidenta po neúspešnom superutorku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite