Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ostrovné Írsko hlási nákazu koronavírusom, v Austrálii podľahol chorobe prvý človek

.redakcia .svet

Írsko potvrdilo prvú nákazu novým koronavírusom v prípade, ktorý súvisí s postihnutou oblasťou severného Talianska. V Austrálii zaznamenali v nedeľu prvé úmrtie v dôsledku nákazy spôsobenej novým koronavírusom.

Ostrovné Írsko hlási nákazu koronavírusom, v Austrálii podľahol chorobe prvý človek AP Photo/Joan Mateu

hlavný medicínsky poradca írskeho ministerstva zdravotníctva Tony Holohan v sobotu večer oznámil, že to „nie je neočakávané, pripravovali sme sa na to mnoho týždňov a už od januára sú v krajine zavedené zákonné opatrenia verejného zdravotníctva pre boj s týmto vírusom“.

Potvrdeným prípadom je pacient mužského pohlavia na východe Írska, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo. Pacient dostáva náležitú zdravotnú starostlivosť a úrady pracujú na urýchlenom zistení všetkých kontaktov, ktoré muž mohol mať, dodalo ministerstvo.

Britský región Severné Írsko, ktorý má spoločnú otvorenú hranicu s Írskou republikou, potvrdil svoj prvý a zatiaľ jediný prípad nákazy koronavírusom vo štvrtok 27.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite