Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útoky v Mali si vyžiadali životy ďalších 40 ľudí

.redakcia .svet

Násilnosti v strednej časti Mali stáli v piatok životy 40 ľudí vrátane deviatich vojakov malijskej armády. Prvý útok sa odohral v noci na piatok a jeho terčom bola dedina Ogossagou obývaná príslušníkmi kmeňa Fulani, ktorí sú tradične kočovnými pastiermi.

Útoky v Mali si vyžiadali životy ďalších 40 ľudí Ben Curtis/AP/SITA

útočníkov bolo asi 30 a boli ozbrojení. Svoju akciu v dedine spustili len niekoľko hodín po tom, ako sa z nej stiahli príslušníci malijskej armády. 

Podľa očitých svedkov útočníci dedinu čiastočne vypálili, zásoby potravín zničili a dobytok pozabíjali alebo odviedli. Pri násilnostiach prišlo o život 31 dedinčanov.

Miestni obyvatelia z útoku obviňujú príslušníkov etnickej skupiny Dogonov. Toto tvrdenie sa podľa AFP zatiaľ nepodarilo overiť z nezávislých zdrojov. 

Druhý útok sa odohral o niekoľko hodín neskôr v stredomalijskom regióne Gao, kde vládni vojaci padli do pasce nastraženej miestnymi militantmi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite