Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Sýrii zabili iránskeho veliteľa špeciálnych jednotiek Kuds

.redakcia .svet

Bol jedným z prvých, čo išli do Sýrie s Kásimom Sulejmáním, uviedla štátna tlačová agentúra IRIB. O smrti Asghara Pášápúra v pondelok informovali iránske štátne médiá, na ktoré sa odvolala panarabská televízia al-Arabíja so sídlom v Dubaji.

V Sýrii zabili iránskeho veliteľa špeciálnych jednotiek Kuds SANA/AP/SITA 27. január 2020 Aleppo, Sýria: Sýrske vládne vojská vedú útočnú akciu proti opozičným silám.

vplyvného veliteľa špeciálnych jednotiek Kuds, ktoré patria do elitných iránskych revolučných gárd, zabili v nedeľu pri zrážkach so sýrskymi opozičnými silami v Aleppe na severozápade Sýrie. Bol blízkym spolupracovníkom nedávno zabitého Kásima Sulejmáního.

Sulejmání podporoval režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada a jeho boj proti opozičným silám. Preto poslal tisíce členov jednotiek Kuds do Sýrie, kde pomáhajú sýrskym ozbrojeným silám a Asadovým milíciám a poskytujú im aj výcvik, dodala televízia al-Arabíja.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite