Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Palestínčania „prerušujú všetky vzťahy“ s USA aj s Izraelom

.redakcia .svet

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás oznámil, že Palestínčania prerušujú všetky vzťahy s USA a s Izraelom a zároveň prerušujú aj spoluprácu v bezpečnostnej oblasti.

Palestínčania „prerušujú všetky vzťahy“ s USA aj s Izraelom Majdi Mohammed/AP/SITA 28. január 2020 Ramalláh, Palestína: Palestínsky prezident Mahmúd Abbás vyjadril svojich "tisíc nie" mierovému plánu, ktorý predstavil americký prezident Donald Trump.

informáciu v sobotu priniesli tlačové agentúry AFP a AP.

Abbás na mimoriadnom summite Ligy arabských štátov (LAŠ) v egyptskej metropole Káhira v dlhom prejave odsúdil plán Bieleho domu na ukončenie izraelsko-palestínskeho konfliktu.

Abbás povedal, že mierový plán predstavený americkým prezidentom Donaldom Trumpom v utorok 28. januára je „porušením dohôd o samospráve“ Palestínčanov, ktoré v Osle v roku 1993 uzatvoril Izrael a samotní Palestínčania. Tieto dohody boli začiatkom mierového procesu, ktorý mal rešpektovať „právo palestínskeho ľudu na sebaurčenie“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite