Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus si v Číne vyžiadal už 170 obetí

.redakcia .svet

Nový koronavírus 2019-nCoV si v Číne vyžiadal už 170 obetí na životoch, pričom počet potvrdených prípadov nákazy sa v tejto krajine vyšplhal na viac než 7 700. S odvolaním sa na oficiálne štvrtkové vyhlásenie vlády v Pekingu o tom informovala agentúra AFP.

Koronavírus si v Číne vyžiadal už 170 obetí Kin Cheung/AP/SITA 30. január 2020 Hongkong, Čína: Hongkong prerušil vlakové spojenie s pevninskou Čínou aby zabránil šíreniu koronavírusu v meste. Vírus sa totiž začína šíriť aj za hranicami Číny.

až 37 nových obetí hlásili z provincie Chu-pej, ktorá je považovaná za epicentrum šírenia nebezpečného vírusu. Jednu obeť si ochorenie vyžiadalo v provincii S’-čchuan. 

Čínska Národná zdravotnícka komisia, podľa vyhlásenia ktorej ide o doposiaľ najväčší počet obetí nového koronavírusu za jeden deň, zároveň dodala, že prvý prípad nákazy hlásia už aj z Tibetu. 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zvolala na štvrtok nové mimoriadne zasadnutie svojho krízového výboru, ktorý má opätovne rozhodnúť o tom, či nový koronavírus z Číny predstavuje stav globálnej zdravotnej núdze.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite