Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína odkladá začiatok semestra a občanov vyzýva, aby necestovali

.redakcia .svet

Z obavy pred vypuknutím vírusovej epidémie odložila Čína začiatok jarného semestra na všetkých školách a univerzitách v krajine a občanov vyzýva, aby odložili svoje cesty do zahraničia. V Číne si koronavírus vyžiadal už 106 obetí.

Čína odkladá začiatok semestra a občanov vyzýva, aby necestovali Chinatopix AP/SITA 27. január 2020 Wu-chan, Čína: Zdravotnícki pracovníci v ochranných oblekoch sa rozprávajú so ženou, u ktorej je podozrenie na ochorenie spôsobené koronavírusom.

čína v utorok odložila začiatok jarného semestra. Odklad sa týka škôl a univerzít v celej krajine a súvisí s obavami z prepuknutia vírusovej epidémie.       

Študenti sú v súčasnosti na prázdninách pri príležitosti osláv nového lunárneho roku. Ministerstvo školstva zatiaľ neuviedlo dátum začiatku vyučovania. 

Podľa najnovšej bilancie si nový koronavírus v Číne vyžiadal už 106 obetí na životoch a potvrdených bolo približne 1300 nových prípadov nakazenia. V celej Číne evidujú doteraz viac ako 4500 prípadov, keď sa potvrdila nákaza ľudí novým koronavírusom.

čína chce zastaviť šírenie

Čínsky imigračný úrad zároveň vydal vyhlásenie, v ktorom občanom odporúča, aby odložili svoje cesty do zahraničia, ak nie sú nevyhnutné. Odporúčanie vydal „s cieľom chrániť zdravie a bezpečnosť Číňanov a cudzincov“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite